Vezető szerep a zenekarban

Miként viszonyuljunk a feladat megvalósításához?

                A zenekari struktúrák sokféleképpen épülhetnek fel, függően a tagok számától, személyétől, szakmabeli tudásától. Gyakori eset, hogy a zenekar tagjai közül egy vagy két zenész aktívabb a többieknél, mind zeneírásban vagy betanulásban, mind a zenekari ügyek szervezésében. De miképpen válik valaki vezetővé?

                A vezetőség nem pusztán egy önmagunknak kijelölt státusz, hanem a többi zenekari tag tisztelete és megbecsülése élteti. Ezért nagyon fontos, hogy átlássuk a feladat felelősségét és sokrétűségét. Ebben a szerepben ugyanis több tényezőt kell figyelemmel kísérnünk és döntenünk felőle, így összességében több munkát kell végeznünk, mint a zenekar többi tagjának, ha meg szeretnénk őrizni projektünk fejlődő tendenciáját és társaink megbecsülését.

                A munkakedv megléte tehát egy nagyon fontos tényezője a haladásnak, de ez nem jelenti azt, hogy a vezetőnek kell minden feladatot ellátnia, hiszen az ember energiái és időforrásai valamilyen szinten végesek (a hatékony időfelhasználásról egy következő cikkemben bővebben említést teszek).  Elengedhetetlen, hogy a zenekar minden tagjában meglegyen az akarat a felfelé törekvéshez, és ezt a szándékot tettekkel is alátámassza, enélkül az aktívabb tag vagy tagok elveszthetik lelkesedésüket. Ennek áthidalására ésszerű már az elején tisztázni, hogy a vezető dolgozik ugyan a legtöbbet, de a többieknek is ki kell venniük a részüket az építő munkából.

                Fontos eleme a vezetői szerepnek a kommunikáció megléte és fejlesztése. Mindannyian különbözőek vagyunk emberként és zenészként is, ezért könnyen megeshet, hogy elgondolásaink nem egyeznek teljes mértékben. A vezetőnek tudnia kell társai terveiről, motivációiról, és nagy vonalakban ismernie kell személyiségüket is, hogy ezeket összehangolva gyümölcsöző munka alakuljon ki. Ezek hiányában ugyanis nem várt, erős konfliktusok alakulhatnak ki, ami megingathatja az összetartást.

                Ugyancsak elmaradhatatlan tényező az alázat, melyről a kritika szerepéről szóló cikkemben már szó esett, de nem lehet elégszer hangsúlyozni fontosságát.  A vezető is ugyanúgy követhet el hibákat, mint bármelyik tagja az adott csapatnak, hiszen bármennyire is igyekszünk  a lehető legjobban alakítani dolgainkat, időnként előfordul, hogy tévedünk. Ilyenkor nagyon fontos ezt belátni és levonni a konzekvenciát ahelyett, hogy nyilvánvaló tévedésünket továbbra is jó döntésnek tüntetjük fel.

                Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a határozottság elengedhetetlen ehhez a feladathoz, tehát akármennyire is lelkesek vagyunk, enélkül nehéz lesz megtartani szerepünket. Előfordulhat ugyanis olyan eset, hogy a zenekar egy másik tagja venné a kezébe a vezetői teendőket, azonban nagyon ritka, hogy két ilyen habitusú zenész megférne egy zenekaron belül. Így a legjobb határozottan elébe menni a helyzetnek és tisztázni kell az erőviszonyokat. Különösen igaz ez akkor, ha egy tag elhanyagolja zenekari teendőit, nem vesz részt a próbákon illetve nem gyakorol, és többszöri felszólításra sem akar, vagy tud változtatni a helyzeten. A hanyagság mögött állhat az idő hiánya (például bizonyos munkahelyek okán), vagy egyszerűen egyéni nemtörődömség. Itt szükség van a helyzet egyértelmű tisztázására, és a vezető az, akinek erről elsőként kell gondoskodnia. 

                 Összességében, a vezetői feladat ellátásához elengedhetetlen az ambíció, a határozottság, a kommunikációkészség, és az alázatosság, ezek meglétével nemcsak az illető személyisége, hanem a zenekar is fejlődőképes lesz.